Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Σ’ ένα φίλο…

ενέργεια - όρεξη - θέληση - λαχτάρα - δημιουργικότητα

ανταλλαγή - συνδιαμόρφοση - πρωτοβουλία - επικοινωνία

σκέψη - φαντασία - όνειρο - επιθυμία - συναίσθημα - αναζήτηση – ανησυχία – αμφισβήτηση – αγωνία

αντίληψη - ερέθισμα - συνείδηση - αξιοπρέπεια - λόγος - πράξη

...

Λέξεις που κατά κάποιο τρόπο γεννούν, εκκινούν, λειτουργούν, συνθέτουν, συνεχίζουν, βελτιώνουν, ποικίλουν τα εγχειρήματα.. Δίνοντας μια ξεχωριστή αισθητική απ' τα συνηθισμένα, τα οριοθετημένα. Σπάζοντας τα καλούπια, γίνονται θραύσματα και χάνονται μέσα στην απέραντη μαγεία της διαφορετικότητας, της ατομικότητας, της προσωπικότητας, της ελεύθερης έκφρασης. Είναι αυτές που υπάγονται μέσα στον ευρύτερό του τρόπο σκέψης και ζωής.

Τι περιμένει; Tι περίμενε πάντα;

Κάθε φορά που μοιραζόταν.. Κάθε φορά που έδινε τις σκέψεις του μέσα οπό δημιουργίες, τη ψυχή του μέσα από νότες, τα συναισθήματα του μέσα από γραπτά, τις επιθυμίες του μέσα από τα εγχειρήματά του.. τα όνειρά του.. τις ιδέες του, τις προτάσεις του, τα ερωτηματικά του, τις αναμνήσεις του, τις θλίψεις του, τις αγωνίες του, τις στιγμές του, την οργή του.. Μέσα από τις ασχολίες του, τις κουβέντες και τις δραστηριότητες του..

Ψάχνοντας αντίκρισμα, κατανόηση, συνοδοιπόρους στο ζόρικο ταξίδι της ζωής. Προσπαθώντας να επικοινωνήσει, να νιώσει, να φτάσει να γευτεί τη γλυκιά μυρωδιά που φέρουν οι καθαρές ανάσες διαφυγής από τη δυσοσμία της κανονικότητας. Αυτές οι μέρες που τόσο λαχταρεί..

Ήρθαν;

Ποτέ δε θάρθουν όλες οι μέρες και οι στιγμές που περιμένουμε γιατί πολύ απλά δε θα σταματήσουμε ποτέ να αναζητούμε και να ανακαλύπτουμε νέες. Και αν έρχονται θα θέλουμε κι άλλες, καινούριες συνεχώς. Γιατί δεν αρκούμαστε.. Πάντα θα γράφουμε για αυτά και μετά για τα επόμενα.. Είμαστε πλούσιοι σε αποθέματα αγάπης, χαράς, δημιουργίας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας..

Και άμα φανούν κάποιες από αυτές και δεν τις ανταμώσουμε, από ανημποριά η ασυμφωνία, ανασυντασσόμαστε και συνεχίζουμε.

Δεν υπάρχει προδοσία στις επιθυμίες μας αρκεί να τις οπλίζουμε κάθε στιγμή. Διατηρώντας τις προθέσεις μας επιφυλασσόμενοι για τις επόμενες. Πράττοντας στο τώρα.

«…δεν είναι υποσχέσεις άλλωστε
είναι τρέλα
δεν δεσμεύεσαι – απελευθερώνεσαι…»

Όχι μόνο δεν αξίζει η προδοσία αλλά ούτε καν να τη σκέφτεσαι φίλε μου! Κι αν κάθε φορά περίμενες το κάτι παραπάνω, μπορεί και να’ χεις δίκιο. Είτε αυτό έχει να κάνει με σένα για κάτι που δεν το πέτυχες ακριβώς είτε με άλλους για κάτι που σου άφησαν ελάχιστο ή κενό. Πάντως εσύ ξέρεις καλύτερα πως η ζωή σου είσαι σε συνάφεια με τον ίδια σου τη ψυχή.. Πάμε σου λέω!

2 σχόλια:

frosti είπε...

Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα με το blog αλλά πιο πολύ συγκινήθηκα με τον τρόπο που γράφεις.. Και ειδικά σε αυτό το post, όλο το ταξίδι των συλλογισμών σου είναι πολύ αρμονικά εκφρασμένο.. Ανυπομονώ για τη μέρα που θα μοιραστούμε τις "απαντήσεις" μας..

Διαπορος είπε...

Μετά απο πολλές μέρες που προσπαθώ να γράψω στο blog σας τα καταφέρνω επιτέλους και χαίρομαι πολύ γι'αυτό!

Καλή αρχή να έχετε φίλοι μου! Πολύ χάρηκα με την δημιουργία του ιστολογίου σας και ανακάλυψα αυτά τα υπέροχα κείμενά σας...Πέραν του οτι μένω έκπληκτη απο τον ποιητικό σας λόγo και το συναίσθημα στακείμενά σας, που δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψω νωρίτερα, χαίρομαι που μπαίνουν στον ιστοχώρο καινούριες ιδέες και απόψεις...
Το κείμενό σου alfakiklasteri είναι πολύ αισιόδοξο και να σημειώσω οτι διακρίνω την εξής φράση "πάμε σου λέω" που νομίζω οτι τα λέει όλα και με βρίσκει σύμφωνη :)
Φ